Om mig

Karin Wirenborg

Jag har alltid älskat att sjunga. Min allra första publik var mina syskon hemma på gården i Frändefors, och korna i hagen. Som liten sjöng jag i barnkören i kyrkan och tog gitarr och sånglektioner på kommunala musikskolan. Som lite äldre började jag sjunga för sångpedagog Irene Cooper i England. Därefter väntade Hjo folkhögskolas musiklinje som ledde mig vidare till Musikhögskolan vid Örebro Universitet. År 2008 tog jag musiklärarexamen med sång som huvudinstrument och med gitarr och piano som biinstrument.

Här kan du se ett filmklipp där jag bland annat beskriver mitt förhållande till musiken.

Yrkesliv och erfarenhet

Mitt första jobb var som musiklärare vid Sotenäs kommunala musikskola. Därefter hade jag en kortare tids förskolevikariat vilket ledde mig vidare till Svenska kyrkan. Efter sju års anställning som kantor och musikpedagog i Munkedals Pastorat väntar nya äventyr som frilansande med eget företag.

I ryggsäcken finns erfarenheter som sångsolist vid till exempel bröllop, begravning, körkonsert och kyrkokonsert. Som frilansande musiker har jag samarbetat med flertalet musiker & körer, däribland finns Lars-Göran Dahl , Andreas Hjalmarsson, Gaudiakören & St Mikaels kören. Jag har också sjungit duett med folkkära Stefan Ljungqvist & Mikael Samuelsson i konserter med Uddevalla stadsmusikkår.

Körledare, sångpedagog och musiker

Jag har varit körledare för barnkörer, luciakör med ungdomar och ”vågasjunga”vuxenkör. Som sångpedagog har jag hjälpt sångelever att hitta och vårda sin sångröst.

Som musiker vid piano har jag lett psalmsång, allsång, ackompanjerat mig själv och andra solister och även spelat lätt pianomusik. Sist men inte minst har jag jobbat som underhållare vid årsmöten, fester & jubileum däribland Vänersborgs folkdansgille och Margaretalogen.

Scrolla ner en bit på första sidan där du hittar mina tjänster och kan se mina prisuppgifter.

Varmt välkommen med din bokning!