Minnesgudstjänter

Allahelgona är den vackra och vemodiga tid på året då vi i alla skilda väder smyckar gravar med ris och kransar. Oändligt många ljus tänds som minne av alla fina människor som vandrat före och med oss på vår resa. När jag besöker en kyrkogård i dessa tider möts jag av ett ljust hopp som speglar alla den kärlek som finns i vårt samhälle och en gemenskap i medmänsklighet som öppnar sig oändligt.

I alla Svenska kyrkans församlingar och pastorat kan du på olika sätt belysa denna helg. Med allt ifrån fika på kyrkogården till ljus som tänds för de under året avlidna till tavlor med namn och oftast omhuldat av vacker musik i och runt gudstjänster där både kyrkomusiker, körer, instrumentalister och sångsolister tar ton och sprider toner och texter till tröst och i hopp.

Det värmer mitt hjärta att få vara en väldigt liten del av allt det stora när jag på lördag och söndag får delta i två minnesgudstjänster.

Lördag 4 november kl 16 i Lane-Ryrs kyrka med kyrkomusiker Harriet Adolfsson som ackompanjatör.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Minnesgudstjanst-4-nov-2023-Lane-ryr-1024x1024.jpg

Söndag 5 november kl 18 i Vänersborgs kyrka med Per-Inge Våleman som ackompanjatör.

Varmt välkommen till den kyrka du har närmst eller en längre bort och njut av värmen, musiken, orden och gemenskapen i att samlas för att minnas de vi saknar här på jorden. Gemenskapen är alltid kostnadsfri om inte information om biljetter anges.

Önskar dig en fridfull helg med tända ljus och värme som tinar och lyser upp mörkret för dig.